vervolg Jacques Brel in de Buiksloterkerk!

Veertig jaar na zijn overlijden is Jacques Brel nog altijd een grootheid, in Frankrijk, Nederland en de rest van de wereld. Vele artiesten, waaronder Marlene Dietrich, David Bowie, Nina Simone en Frank Sinatra hebben zijn repertoire gezongen. Maar met Nederland had Brel een speciale band. Hij heeft zelfs acht van zijn liedjes in het Nederlands opgenomen, zoals Laat me niet alleen, Mijn vlakke land, Rosa en De nuttelozen van de nacht. Vele artiesten, waaronder Liesbeth List, Acda en De Munnik, De Dijk en Micheline Van Hautem hebben zijn liedjes gezongen en populair gemaakt.

Het boek Brel in Nederland verhaalt over de bijzondere avonturen die Jacques Brel in Nederland meemaakte. In woord én in beeld. Het boek is geïllustreerd met meer dan honderd foto’s die gemaakt zijn tijdens Brels verblijven in Nederland. Auteur van het boek is NRC-journalist Henk van Gelder, die als schrijver inmiddels tientallen boeken op zijn naam heeft staan. In zijn tekst behandelt Van Gelder niet alleen de Nederlandse concerten van Brel, maar ook de totstandkoming van de acht Nederlandstalige opnames – en de belangrijke rol die Ernst van Altena daarbij speelde. Het boek komt met tal van extra’s, waaronder 4 dvd’s en cd’s en een uitgebreide Nederlandse Brel-discografie, samengesteld door Vic van de Reijt. Deze prachtige set is van 24-10-2018  tot en met 31-12-2018 verkrijgbaar voor € 59,95 i.p.v. € 75,00.

Micheline Van Hautem behoort al vele jaren tot de beste en populairste Brel-vertolkers. Zij trad met veel succes op in Sydney, Edinburgh en New York en bracht inmiddels al vijf albums uit met chansons van Brel. Momenteel toert ze door Nederland en België met het programma Brel en Brass, waarbij zij zich door plaatselijke fanfares, harmonieën of brass bands laat begeleiden. Op 8 november staat meester-gitarist Erwin van Ligten aan haar zijde.

Het programma begint om 20.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

Entree: € 12,50 (vrienden Buiksloterkerk, leden OBA, abonnees Nieuwsbrief Boekhandel Van Noord), € 15,00 (overig). Kaarten zijn te koop bij ons, bij OBA Banne en online.
Locatie: Buiksloterkerk, Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.