Spannende leestips

Laatste weduwe – Karin Slaughter
Een onschuldig uitje verandert in een nachtmerrie wanneer Michelle Spivey wordt ontvoerd terwijl ze met haar dochter aan het winkelen is. De politie zet een grote zoekactie op touw en haar partner doet een emotionele oproep in de media, maar Michelle is en blijft spoorloos. Een paar weken later, op een rustige zondagmiddag, worden Will Trent en Sara Linton plotseling opgeschrikt door het geluid van explosies. Ze gaan erop af, maar binnen no time loopt alles volledig uit de hand: Sara wordt gekidnapt en om haar te redden is Will genoodzaakt te infiltreren in een moordzuchtige radicale groepering. Dan komt ook de vreselijke waarheid over het lot van Michelle aan het licht.
€ 20,99

Systema – Simon de Waal
Na de val van het communisme vluchtten eind jaren tachtig veel wetenschappers van het geheime Russische laboratorium Vector, waar dodelijke virussen werden ontwikkeld, naar het Westen. Als dertig jaar later een van hen wordt vergiftigd in Edinburgh, gaat zijn dochter Sookie met gevaar voor eigen leven achter de daders aan. Tegelijkertijd ontdekt Alex in Amsterdam dat de kist van zijn moeder uit het gezamenlijke graf van zijn ouders is verdwenen. Heeft het Russische verleden van zijn vader er iets mee te maken? Ook hij begint een riskante zoektocht.
€ 21,99

Wraak – Wouter Laumans & Marijn Schrijver
Wraak gaat verder waar Mocro Maffia ophield. De strijd om kilo’s coke gaat door, maar is niet langer de enige aanleiding voor de talloze aanslagen van de afgelopen jaren. Een ander motief speelt ook een belangrijke rol. Jonge jongens die snel op willen klimmen in het criminele milieu en daar alles voor over hebben, blijken vaak een hoge prijs te moeten betalen. Dankzij uitgebreide research en talloze ontcijferde pgp-berichten leren we de werkwijze van de meest meedogenloze criminelen van ons land kennen.
€ 19,99

Echo – Thomas Olde Heuvelt
Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn. Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…
€ 21,99

In de stilte van de nacht – Michael Connelly
Renée Ballard haalt de nacht weer eens door en keert vroeg in de ochtend naar Hollywood Station terug, waar ze een vreemde man door de oude dossierkasten ziet rommelen. De indringer is de gepensioneerde Harry Bosch, die nog steeds geobsedeerd is door een onopgelost misdrijf. Ballard stuurt hem weg, maar werpt dan zelf een blik op de zaak en voelt een steek van empathie en woede. Bosch onderzoekt de dood van de vijftienjarige Daisy Clayton, een weggelopen meisje dat werd vermoord, waarna haar lichaam achteloos in een container vol troep werd achtergelaten. Ballard sluit zich aan bij Bosch om uit te vinden wat er met Daisy is gebeurd en om haar moordenaar eindelijk te kunnen veroordelen.
€ 21,99