Rutger Bregman wint NS Publieksprijs

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman heeft de NS Publieksprijs 2020 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2020. Er is dit jaar een recordaantal stemmen uitgebracht. In een jaar waarin iedereen meer thuis is en meer boeken leest, wordt er dus kennelijk ook vaker gestemd. De meeste mensen deugen kreeg ruim 26% van de in totaal 159.905 stemmen die werden uitgebracht.

In De meeste mensen deugen beschrijft Rutger Bregman een nieuwe geschiedenis van de mens. Hij neemt de lezer mee op een reis door de geschiedenis en geeft nieuwe antwoorden op oude vragen.

De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor Nederlandse boeken en tevens de bekendste boekenprijs in de volwassenenliteratuur. De andere genomineerden waren BASTA van Edwin Schoon, De cursus ‘Omgaan met teleurstellingen’ gaat wederom niet door van Herman Finkers, Familiegeheimen van Astrid Holleeder, Grote verwachtingen van Geert Mak en ‘t Hooge Nest van Roxane van Iperen. De zes genomineerde oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (1 juli 2019 tot 1 juli 2020).