Amsterdam Verbouwd Verbeeld

Uitgegeven in eigen beheer 2014, 131 pagina’s, ge├»llustreerd, ISBN 9789462283831.

In het boek Amsterdam Verbouwd Verbeeld staat het werk van Sigrid van Essel centraal: tekeningen in houtskool, aquarellen en schilderijen in olieverf. Het is een origineel en uniek overzicht van de ontwikkeling van de stad Amsterdam rondom het IJ.

Bijzonder aan dit boek is dat beide zijdes van de IJ-oevers in beeld zijn gebracht, dus zowel Noord als Zuid. Een mooi kijk- en bladerboek met een vijftigtal werken, in kleur afgedrukt. U kunt diverse locaties herkennen zoals het Overhoeksterrein; de verhuizing van het Shell Laboratorium; de bouw van Eye; de aanleg van de Noord-Zuidlijn; de ontwikkeling van het Oostelijk Havengebied; de metamorfose van de NDSM-werf van klassieke scheepswerf naar cultureel bolwerk en broedplaats; het Oosterdokseiland en de herprofilering van het Kraanspoor.

Het boek is tweetalig uitgegeven – Nederlands en Engels – en is bestemd voor een breed publiek: bewoners van Amsterdam, kunstliefhebbers en andere ge├»nteresseerden.

Met tekstbijdragen van:

TON SCHAAP, stedenbouwkundige, masterplanner IJ-oevers, gaat in op de betekenis van de Amsterdamse stadsontwikkeling in relatie tot het werk van Sigrid van Essel.

LUDGER SMIT, hoofd presentatie van het Stadsarchief Amsterdam, plaatst Sigrid van Essels werk in kunsthistorisch perspectief en laat zien dat haar werk past in de eeuwenlange traditie van de Amsterdamse schilderkunst.

MAARTEN KLOOS, directeur Architectuurcentrum Amsterdam ARCAM

JAN DONKERS, journalist en geboren in Amsterdam- Noord, beschrijft wat de recente stadsontwikkeling betekent voor de bewoners van het stadsdeel.

ROB POST, ex-stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Noord, opdrachtgever van de vijfjarige opdracht Transformatie van Amsterdam-Noord, gaat in op de culturele ontwikkeling in het stadsdeel.

ÔéČ 39,95