Haal een Rainbow in huis!

Drie gloednieuwe Rainbow-pockets om even je zinnen te verzetten:

Stille kracht – Susan Cain | € 9,00 | 240 pagina’s 

Toen Susan Cain zelf jong was werd haar vaak gevraagd waarom ze toch zo stil was. Ze deed zich daarom jarenlang voor als extravert – dat was immers de norm – totdat ze inzag dat haar kracht juist lag in haar scherpe observaties, luisterende oor en rustige karakter. Sindsdien wil Cain ‘stille types’ het gevoel bezorgen dat ze overal zichzelf kunnen zijn – op school en in de samenleving in het algemeen. Dit boek is een versie voor jongeren en hun ouders. Eerder schreef ze de bestseller Stil

Zorgen voor het gezin – Kristina Sandberg | € 9,00 | 445 pagina’s 

Stockholm 1940. Tomas is gestopt met drinken na een intensieve behandeling, maar Maj weet dat de dreiging van terugval altijd aanwezig is. Daarnaast overschaduwt de oorlog het dagelijks leven. Als Tomas opgeroepen wordt voor militaire dienst blijft Maj alleen achter met haar kind, blijkt zwanger te zijn en krijgt te maken met een groot verdriet. Een prachtig deel in de Maj-trilogie over sociale klassen, relaties, moederschap en de veranderende rol van de vrouw in de twintigste eeuw.

De dagboeken 1950-1962 – Sylvia Plath | €10,00 | 425 pagina’s

Sinds haar zelfverkozen dood is er veel geschreven en gezegd over Sylvia Plath. Haar dagboeken tonen de gretige tiener die haar seksualiteit ontdekt en de serieuze studente die, ondergedompeld in een wild liefdesleven, worstelt om de hoogste cijfers te halen. Ze beschrijven een definiërend jaar in Cambridge, waar Plath Ted Hughes ontmoet, en hun huwelijk enkele maanden later. In 1962 loopt het huwelijk op de klippen, en doet de fatale wanhoop haar intrede.