Nieuwe Boekenkrant

April-editie Boekenkrant nu verkrijgbaar.

Graeme Simsion vertelt in deze editie over Het Rosie resultaat, waarin hoofdpersoon Don Tillman worstelt met de opvoeding van zijn elfjarige zoon Hudson, die ook een beetje ‘anders’ is. De redactie van de Boekenkrant ging ook in gesprek met tv-presentator Kefah Allush over hoe het is om als ‘een echte beeldenman’ voor het eerst een thriller te schrijven. In De munt van Judea neemt hij lezers mee naar een onbekende wereld die niet zo zwart-wit is als het lijkt.

Jón Kalman Stefánsson, de schrijver van Het verhaal van Ásta, vertelt ons meer over zijn poëtische schrijfstijl en de IJslandse natuur. Verder een bespreking van Salomons oordeel van Robert Vuijsje, waarin het nog altijd aanwezige racisme in Nederland aan de kaak gesteld wordt. Ook in Een plek voor ons worden de personages door hun Westerse omgeving herinnerd aan hun Indiase moslimachtergrond. Dit debuut van Fatima Farheen Mirza kreeg al veel internationale aandacht en is recent in het Nederlands verschenen.

Anna James wekte personages tot leven in het moderne sprookje Pages & Co. Matilda en de boekdwalers en oud-correspondent Peter Brusse vertelt over zijn ervaringen in Engeland, van de swinging sixties tot de huidige perikelen rond de brexit.

Verder staat het korte verhaal centraal in de bespreking van de bundel Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen. Hierin brengen Nederlandse en Vlaamse schrijvers hun favoriete korte verhaal onder de aandacht en vertellen ze waarom wij het ook moeten lezen. In Nulversie van Basje Boer volgen we Jo die een cursus scenarioschrijven doet en daar geconfronteerd wordt met hokjesdenken en in de thriller Ciao Sicilia worden we meegevoerd in het goede leven op het Italiaanse eiland.

Kortom: halen die krant! Gratis en voor niets in onze winkel!

Meer info zie: www.boekenkrant.com.