Nieuwe Boekenkrant

Mei-editie Boekenkrant nu verkrijgbaar.

Aan het begin van de maand mei gaat de nationale aandacht uit naar bevrijding. In deze Boekenkrant staan niet alleen oorlogsoverwinningen centraal, maar ook sterke vrouwen uit de geschiedenis.

De Ierse auteur John Boyne vertelt alles over Een ladder naar de hemel, waarin hoofdpersoon Erich zijn verleden bij de Hitlerjugend deelt met schrijver Maurice, wat een dramatische afloop heeft. Ook reizen we in deze editie af naar Zuid-Afrika, waar de hoofdpersoon uit Wonderboom vanuit dictatoriaal Kaapstad terug naar haar geboortedorp vlucht. Deze gebeurtenissen spelen zich af in de toekomst, maar voor Syrische vluchteling Wael is dit realiteit. Hij vluchtte naar Nederland en vertelde zijn verhaal aan schrijfster Suzanna Jansen, die het optekende in Wael. Het verhaal van een jongen uit Syrië.

Verder in deze Boekenkrant: een interview met de Duitse auteur Takis Würger over Stella, een liefdesverhaal in oorlogstijd, aandacht voor Iris Boters eerste thriller voor volwassenen Buiten bereik en een recensie van Vespasianius IX. Keizer van Rome van Robert Fabbri.

Tot slot kunt u een artikel lezen over het boek Kijken voor kinderen, waarin kinderen samen met David Hockney en Martin Gayford de geschiedenis van de kunst ontdekken en wordt het prachtig geïllustreerde Petra besproken, een ontroerend prentenboek over een steen.

Kortom: halen die krant! Gratis en voor niets in onze winkel!

Meer info zie: www.boekenkrant.com.