Mooie recensies voor lokale auteurs

Mooie recensies voor Carolina Trujillo en Erik Jan Harmens.

Afgelopen week verschenen de nieuwe romans van Erik Jan Harmens (Pauwl) en Carolina Trujillo (Vrije radicalen). In de media werd meteen lovend gesproken over beide romans. Zo schreef Jaap Goedegebuurde in Trouw over Vrije radicalen dat het boek leest als een schelmenroman waarin ‘de weergave van het revolutionaire verleden wordt gekruid met verbeelding en magie’. Op de website La Chispa, een online platform voor Latijns Amerika-liefhebbers, is een artikel over de totstandkoming van Trujillo’s nieuwste pennenvrucht te lezen. Klik hier voor dit artikel.

Na Hallo muur schreef Erik Jan Harmens opnieuw een roman die rechtsreeks uit zijn ziel komt, Pauwl, over een jonge man met autisme. In Tros Nieuwsshow werd hierover gezegd: ‘Dat is het allermooiste van de roman: door de blik van de autistische ‘Pauwl’ te volgen, voel je hoe ingewikkeld en onecht de wereld van de zogeheten normale mensen eigenlijk is. Erik Jan Harmens houdt ons een wrede lachspiegel voor.’ Afgelopen zondag was Harmens te gast in het televisieprogramma VPRO Boeken. Deze aflevering kunt u hier terugkijken.

Erik Jan Harmens en Carolina Trujillo wonen in de regio. Zij worden op 23 maart geïnterviewd door John Jansen van Galen in de Buiksloterkerk tijdens de literaire bijeenkomst LeesLokaal!

Tagged