Marjolijn van Heemstra is de nieuwe stadsdichter van Amsterdam!

Ze neemt het stokje over van Gershwin Bonevacia, die van 2019 tot en met 2021 dichtte over de actualiteit van de stad. Vanaf donderdag 27 januari, Gedichtendag, staat haar eerste stadsgedicht in Het Parool en online.

In het voorjaar van 2021 verscheen van Marjolijn van Heemstra In lichtjaren heeft niemand haast, een non-fictieboek over haar zoektocht naar meer ruimte in ons leven. Recentelijk verscheen ook van haar hand de dichtbundel Reistijd, bedtijd, ijstijd. In 2017 werd ze bekend bij een groter publiek met de roman En we noemen hem. Met dit boek won ze de BNG bank literatuurprijs en werd ze genomineerd voor de Boekhandelsprijs en de Libris Literatuurprijs.

Marjolijn gaf een uitgebreid interview aan Het Parool over haar nieuwe taak:

“Ik zou willen schrijven over de lijnen van liefde die door de stad lopen. Ik zie heel veel mensen die zich hardmaken voor anderen, mensen die elkaar zo belangeloos vasthouden. Dat zie ik in mijn buurt en dat is vast ook zo op de witte plekken op mijn kaart. Er is de afgelopen periode heel veel verloren gegaan, maar het is ook jammer hoe weinig wordt getoond hoeveel er ook wordt vastgehouden en omarmd.”