Literaire leestips

Fijne boeken voor de vakantie.

De Cazalets – Elizabeth Jane Howard
Kortgeleden verscheen het derde deel van The Cazalet Chronicles, Verwarring. Deze verslavende romanserie van de Engelse schrijfster Elizabeth Jane Howard (1923-2014) is gebaseerd op de geschiedenis van haar eigen Londense familie. In totaal bestaat het epos uit 5 romans die tien jaar, van 1937 tot 1947, omspannen. Heerlijk leesvoer voor liefhebbers van Jane Austen en Hilary Mantel.
€ 24,99

Daal neder, engel – Thomas Wolfe
Thomas Wolfe (1900-1938) neemt de ruimte voor zijn beschrijvingen en observaties. Personages, sfeer, gebeurtenissen, karakterontwikkelingen, gedachten, details…een heel boek vol! Over een talentvolle jongen uit North Carolina, op zoek naar een intenser en intellectueel leven. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wat!
€ 34,99

Een onbekende vriend. De mooiste verhalen uit de Russische literatuur – Michel Krielaars
Het is natuurlijk geen gemakkelijk opgave uit de veelheid van de Russische Bibliotheek de mooiste verhalen en passages te kiezen. NRC Handelsblad-redacteur en Ruslandliefhebber Michel Krielaars durfde het aan. Zijn keuze bevat zonder twijfel de mooiste verhalen, zo niet de beste, met dien verstande dat een en ander een persoonlijke keuze is. In een bevlogen voorwoord laat Krielaars zien waarom hij juist deze verhalen van het stof heeft ontdaan en hoe hij de soms onbekende en schitterende stukjes Russische literatuur heeft opgedoken.
€ 22,50.

Het schaduwspel – Simone van der Vlugt
Heerlijk, een fijne historische roman mee op reis! Simone van der Vlugt schreef er een over de levens van de Amsterdamse Eva Ment en haar echtgenoot Jan Pieterszoon Coen, in een belangrijke periode uit de Nederlandse geschiedenis, de 17e eeuw. Van der Vlugt kan als geen ander een historisch verhaal tot leven wekken en dat is in Het schaduwspel heel goed gelukt!
€ 20,00

Tijden van vuur – Kate Mosse
Dit is de eerste roman in een nieuwe serie van vier die zich afspeelt in Frankrijk, ten tijde van de godsdienstoorlogen tussen de katholieken en de Hugenoten. In dit deel raakt achttienjarige Minou betrokken bij de missie van Hugenoot Piet, met gevaar voor eigen leven. Een spannend boek vol mysterie, drama, geschiedenis, verraad en romantiek.
€ 22,99

Voor kinderboekenleestips: klik hier

Voor spannende leestips: klik hier

Voor fantasy leestips: klik hier