Indorock Winnaar Gouden Kookboek

Belangrijke kookboekenprijs voor Indorock.

De vakjury van de Gouden Kookboek-verkiezing heeft Indorock van Vanja van der Leeden bekroond tot beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van 2019.

De vakjury over Het Gouden Kookboek 2019: ‘We kunnen er niet omheen. Indonesië is hot. Er is een heuse stroom aan kookboeken op gang gekomen die de gordel van smaragd belichten. Indorock is eigenwijs en eigentijds maar loopt tegelijkertijd over van liefde voor het land, de keuken, de cultuur en tradities. De recepten van Vanja van der Leeden rocken zoals de titel al doet vermoeden, maar dat doet het beeld ook. Remko Kraaijeveld heeft een prachtig beeldverslag gemaakt: rauw, puur. Nergens opgepoetst maar eerlijk. Kortom een boek om van te houden met liefdevolle recepten om te delen.’

Hoewel Vanja van der Leeden uit Den Haag komt, heeft het boek ook een Noords tintje: het fraaie aardewerk op de foto’s is gemaakt door de in Amsterdam-Noord woonachtige keramiste Marjoke de Heer. Zij maakte voor Indorock een speciale collectie, allemaal ‘one-of-a-kinds’, perfect geschikt om de recepten uit het boek op te serveren.