Kinderboekenleestips

H@ck – Mirjam Mous
In de Bange Jaren stond de Derde Wereldoorlog op het punt van uitbreken en de aarde dreigde intussen ten onder te gaan aan het veranderende klimaat. Economische groei was het enige dat telde. Gelukkig ontstond er een tegenbeweging. Steeds meer mensen begonnen op eigen houtje duurzame projecten te ontwikkelen en maakten zich hard voor een betere wereld: sinds de Grote Ommekeer gaat het weer beter met de aarde. Het resultaat is een ideale wereld, volgens de vijf nieuwe leiders. Maar als je je niet aan hun regels houdt…Futuristische YA-thriller.
€ 19,99

Lepelsnijder – Marjolijn Hof
Janis woont samen met de oude Frid boven op een berg, ver van de bewoonde wereld. Contact met andere mensen is verboden, want de wereld is veel te onveilig. Alleen Frid zelf daalt af en toe de berg af om voorraden in te slaan, en om de sierlijke lepels te verkopen die Janis uit hout snijdt. Maar dan keert Frid niet terug van een van zijn tochten. Het eten raakt op en Janis kan maar één ding doen: hij laadt wat spullen op de ezel Kiezel, roept de hond Luki en daalt de berg af. Langzamerhand komt hij erachter dat hij niet alleen op zoek moet naar Frid, maar ook naar iets nog belangrijkers: de waarheid. Vanaf ca. 9 jaar.
€ 16,50

Timo en de oppasninja gaan nog even op vakantie – Lisa Boersen
Yushi is geen gewone oppas… Hij is een oppasninja! Voordat het einde van de schoolvakantie nadert, gaan Timo en oppasninja Yushi op vakantie naar een camping in de duinen. Eigenlijk vindt Yushi kamperen maar raar, maar als oppasninja moet hij alles onderzocht hebben. Zon, zee, strand en ninja-actie – hét ultieme zomervakantieboek. Een grappig, spannend en avontuurlijk verhaal voor de beginnende lezer vanaf ca. 8 jaar.
€ 14,99

De magische apotheek 1– Anna Ruhe
Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Dan vindt ze een sleutel. Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer vinden die met de sleutel geopend kan worden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: in de kamer staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…Vanaf ca. 10 jaar
€ 16,99

100 % Coco New York – Niki Smit
In dit deel uit de serie 100 % Coco vertrekt modeblogger Coco naar The Big Apple. Ze gaat modelessen volgen aan de Teen Vogue University en leert er alles over de sixties, pied-de-poules en punkie looks. Alleen komt haar vriendje Bruno vlak voor vertrek met een nogal verwarrende mededeling…Voor fashionaddicts vanaf ca. 11 jaar.
€ 13,50