Aan wie geeft u een prentenboek cadeau?

De leesbevorderingscampagne Geef een prentenboek cadeau! is weer begonnen. Deze campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de kinder- en jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties hebben hun krachten gebundeld om elk jaar een klassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Het boek van 2022 is Ik zou wel een kindje lusten van Sylviane Donnio en Dorothée de Monfreid. Vanaf 13 mei 2022 is voor slechts € 2,50 een prachtige editie van dit boek te koop in de boekwinkel, om cadeau te geven aan uzelf of een ander.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hopen we alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook de gemeente, een school, een kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Weet u niet welk goed doel of vindt u dit lastig? In de winkel helpen wij u daar graag mee!

Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken.