Van 6 tot en met 17 oktober is het weer Kinderboekenweek!

Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’. Om alvast in de sfeer te komen, volgt hier een kleine selectie van boeken waarin dit thema bij uitstek een rol speelt:

Het grote beroepenboek van Sammie en Suzie waarin woordjes leren een plezier wordt dankzij de grote hoeveelheid goed herkenbare plaatjes. (2+)

Ga mee op ontdekkingstocht met Rik en Sam de poes in Rik en de beroepen, een superleuk zoekboek met afbeeldingen over een heleboel beroepen. (3+)

In de nieuwe Kolletje & Dirk, Werk aan de winkel staan twaalf nieuwe verhalen over allerlei beroepen: van verkoper, kapper, opticien en gitarist tot stratenmaker, fotograaf en zelfs circusartiest! Bij dit boek hoort een poster met een beroepenmemospel. Leuk om thuis of op school te spelen! (vanaf ca. 4 jaar)

Droom mee over je toekomst met het prentenboek Later wil ik klein worden. Lieve, ontroerende versjes met grappige, sprookjesachtige illustraties. Een aanrader voor iedereen van 5 tot 105.

wat is er veel te zien! wat is er veel te doen! wat doe jij? als je groot bent? Als ik groot ben is een lekker dik AVI-boek over beroepen op niveau M3. (6+)

In de serie Tijgerlezen verscheen onlangs een ontzettend leuk boek over de vieste, raarste en leukste banen van vroeger (en nu): Stinkend rijk worden. (7+)

De Chocoladetandarts is een nieuwe hilarische verhalenbundel over waanzinnige beroepen. De knotsgekke verhalen worden aangevuld met nutteloze weetjes, maffe lijstjes, grappige cartoons en heel veel geestige tekeningen. (8+)

Bureau S.P.E.U.R.N.E.U.S. en de boekenmaffia is het eerste deel in de serie Bureau Speurneus, over Lev de Bruin die door zijn vader tegen wil en dank het speurdersvak in gesleept wordt. Een superspannende en grappige detective voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Max Einstein is nogal, eh, bijzonder. Zelfs voor een genie. Ze hackt de computersystemen van de universiteit. Ze bedenkt uitvindingen voor daklozen. En ze praat met de beroemde wetenschapper Albert Einstein, al doet ze dat alleen in haar verbeelding. Maar haar toch al ongewone leventje wordt pas écht vreemd wanneer ze zich aansluit bij een geheime organisatie die de samenleving wil beschermen tegen criminele bendes. Kan Max de aarde redden met wetenschap? (10+)

Manhattan, 1920. Na een lange bootreis komt Vita Marlowe samen met haar moeder in Amerika aan en er is werk aan de winkel. Vier kinderen, een gevaarlijk plan en het grootste avontuur ooit… De goede dieven heeft alles in zich om een nieuwe klassieker te worden. (11+)

De officiële thematitels van de Kinderboekenweek zijn hier te vinden.