dec
11
za
Klaas Wilting signeert @ Boekhandel van Noord
dec 11 @ 11:00 – 13:00
Klaas Wilting signeert @ Boekhandel van Noord

Klaas Wilting bezoekt de winkel.

Ter ere van het verschijnen van het tweede deel van zijn memoires komt Klaas Wilting naar Boekhandel van Noord! De oud-politiewoordvoerder vertelt, zonder een blad voor de mond te nemen, eindelijk zijn verhaal. Op zaterdag 11 december vanaf 11.00 uur zal hij in de winkel vragen over zijn boek beantwoorden en het boek signeren. U bent van harte welkom!

Klaas Wilting werkte vanaf 1964 bij de Amsterdamse gemeentepolitie. In 1980 werd hij overgeplaatst naar het Bureau Voorlichting waar hij als woordvoerder aan de slag ging. De hoofdstad maakte een zeer roerige periode door. Wilting kreeg er zijn handen meer dan vol en werd al gauw hèt gezicht van de Amsterdamse politie.

Eén van Wiltings eerste grote zaken als woordvoerder was de spectaculaire Heineken-ontvoering. Hij was ook woordvoerder tijdens de politieonderzoeken naar de liquidatie van Klaas Bruinsma, de ontsnapping van Stanley Hillis, de liquidatie van Sam Klepper en vele andere spraakmakende zaken. Dat bleek niet zonder gevaar. Er volgden bedreigingen uit het criminele milieu.

Wilting zag hoe de vrijheid-blijheid gedoogmentaliteit in Amsterdam zorgde voor veel overlast en menselijk leed door vele vormen van criminaliteit. En hoe de overheid vele miljoenen subsidies pompte in o.a. jeugdhuizen van Happy Family, in heroïnecafe’s, in de Hells Angels en andere clubs, zonder echt te controleren of al dat geld goed besteed werd.

Wilting trad ook op als woordvoerder bij o.a. de grote krakersrellen die de stad lamlegden en het neerstorten van het El Al vliegtuig op de Bijlmer. Daarnaast was er de zeer geruchtmakende IRT-affaire. Genoeg om over te vertellen dus. En Klaas Wilting heeft dat met verve gedaan in de boeken De roerige jaren van een politiewoordvoerder en Gevaar loert overal. De politiejaren 1964-2000.

In 2000 nam Wilting afscheid. Sindsdien is hij actief als o.a. mediatrainer en presentator.