Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken

Ook dit jaar doen wij weer mee met de leesbevorderingscampagne Geef een boek cadeau! Deze campagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties hebben hun krachten gebundeld om elk jaar een jeugdklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Het boek van 2022 is Het Achterhuis van Anne Frank

Zolang de voorraad strekt is voor slechts € 2,99 een prachtige editie met fotokatern en plattegrond van het wereldberoemde dagboek van Anne Frank, Het Achterhuis te koop in de boekwinkel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hopen we alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook de gemeente, een school of een kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Weet u niet welk goed doel of vindt u dit lastig? In de winkel helpen wij u daar graag mee!