Vacature Boekhandel van Noord

Boekhandel van Noord zoekt zelfstandig werkende boekverkoper voor drie dagen per week!

We zijn op zoek naar een boekverkoper met ervaring. Iemand die zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden kan uitvoeren, en die ook plezier in heeft acties en evenementen te bedenken en te organiseren.

Wij zijn
Boekhandel van Noord (v/h Boekhandel Van der Plas) is een gezellige en goed gesorteerde zelfstandige boekhandel-in-de-buurt in een veranderend stadsdeel, met een gemêleerd publiek. We zijn al bijna 50 jaar gevestigd op dezelfde plek in winkelcentrum Boven ’t IJ in Amsterdam-Noord. We kennen onze klanten en zij kennen ons.
Boekhandel van Noord is een algemene boekhandel met een breed (en als het even kan diep) assortiment: literatuur, laagdrempeliger leesvoer, kinderboeken, Engelstalig, non-fictie, kwaliteits-ramsj, het is er allemaal. En natuurlijk tijdschriften, wenskaarten en een selectie leuke boek- gerelateerde producten.
De afgelopen jaren hebben we vele activiteiten rondom boeken en lezen georganiseerd. Avonden met interviews, voorlezen, muziek en film rond pas verschenen boeken, (onder meer Hendrik Groen, Leonard Cohen, Drs. P. en Jacques Brel, Nouchka van Brakel). Ook organiseerden wij het Groot Dictee van Amsterdam-Noord en een lezingencyclus over de geschiedenis van Amsterdam-Noord. In de winkel vinden geregeld presentaties plaats van (plaatselijk) bekende auteurs. Leuk en bijzonder was de presentatie van de biografie van Gordon, met honderden fans en de gehele Nederlandse roddelpers, midden in de nacht!

Wij zoeken
We willen ons team graag uitbreiden met een boekverkoper met enige jaren ervaring, die van aanpakken weet en graag de hele dag met mensen werkt. Iemand met een goed gevoel voor wat er leeft en speelt in de omgeving en in de wereld van het boek, en die in staat is dit te vertalen naar concrete activiteiten. Van winkelpresentatie en buikbandjes tot presentaties, signeersessies en andere evenementen. Iemand die ook graag klanten helpt, en met de andere collega’s zorgt dat de winkel schoon, up-to-date en aantrekkelijk is en blijft.

Wij bieden
Leuk werk in een gezellige winkel, met een klein en divers team. Circa drie dagen per week. Bij gebleken geschiktheid een aanstelling voor onbepaalde tijd. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden volgens de CAO voor de boekhandel.

Meer informatie en sollicitaties
Per mail naar frank@booxshop.nl. Je kunt natuurlijk ook even bellen, 020-6372601.
Vraag naar de eigenaar, Frank Reijgwart

Je vindt ons natuurlijk ook op Facebook (Boekhandel van Noord), Twitter en Instagram (@booxshop).