Nieuwe Boekenkrant

Maart-editie Boekenkrant nu verkrijgbaar.

De maart-editie van de Boekenkrant staat in het teken van de Boekenweek, die 23 maart van start gaat. Jan Siebelink vertelt ons meer over einzelgänger Arthur, de hoofdpersoon uit het Boekenweekgeschenk Jas van belofte: ‘Ik ben vooral een intuïtieve schrijver. Het kan goed met hem aflopen, maar ook verkeerd.’

Het thema van de Boekenweek ‘De moeder de vrouw’ komt door de hele krant terug. Zo wordt het Boekenweekessay van Murat Isik besproken, waarin hij het verhaal optekent van zijn moeder Aynur, vertelt Mirjam Oldenhave in Weet ik veel meer over haar pleegmoederschap en maken we kennis met Marcus die in het prentenboek Sorry (en zo) leert om zijn excuses te maken aan zijn moeder.

Daarnaast worden Johan Fretz en Marion Pauw geïnterviewd. Johan Fretz won in februari de Boekhandelsprijs met Onder de Paramariboom en Marion Pauw vertelt over haar eerste historische roman De experimenten. Ook wordt de roman Adellijk wild besproken, waarin Maarten van Nispen tot Pannerden inzicht krijgt in zijn familiegeschiedenis, en het fijngevoelige boek Drie dingen over Elsie, over de bewoners van bejaardentehuis Cherry Tree. Verder is er aandacht voor vier debuterende Nederlandse auteurs.

Onder de naam Openbaringen zijn twee boeken van Miquel Bulnes verschenen, een graphic novel en een thriller. Beide vertellen hetzelfde verhaal, maar dit levert hele andere leeservaringen op. Ook is er een recensie te lezen van de bikkelharde thriller Cherry, over de traumatische ervaringen van een militair in Irak. Op de jeugdpagina’s wordt Kikker van Max Velthuijs geëerd, die dit jaar zijn dertigste verjaardag viert. Tot slot maakt Anas Atassi ons wegwijs in de Syrische keuken met zijn kookboek Sumak.

Kortom: halen die krant! Gratis en voor niets in onze winkel!

Meer info zie: www.boekenkrant.com.