Proeverij Bakken met haver

Proeverij Bakken met haver

When:
09/12/2017 @ 14:00 – 16:00
2017-12-09T14:00:00+01:00
2017-12-09T16:00:00+01:00
Where:
Boekhandel Van der Plas
Buikslotermeerplein 70
1025 EW Amsterdam
Netherlands
Cost:
Free
Contact:
Boekhandel Van der Plas
020-6372601
Proeverij Bakken met haver @ Boekhandel Van der Plas | Amsterdam | Noord-Holland | Netherlands

Proeven uit Bakken met haver.

In het kookboek Bakken met haver van Natascha van der Stelt staan zestig recepten voor heerlijk klein en groot gebak. Als basis gebruikt Natascha haver in plaats van tarwe en de smaakmaker suiker vervangt ze door onder meer de subtielere smaken van echte vanille, kokos en kaneel.

Van haar grootvader die bakker was, leerde Natascha van der Stelt ambachtelijk brood en banket bakken. Nu associeert ze bakken met feest en het leven vieren. Er gaat voor haar geen feestelijke gelegenheid voorbij zonder dat ze de dagen ervoor uitgebreid taarten, cakes en koekjes heeft gebakken. Maar dan wel de gezondere varianten daarvan…

In 2015 gooide Natascha haar eetpatroon drastisch om. Vanaf dat moment at ze niets meer met ‘snelle koolhydraten’, zoals suiker, honing, zoetstoffen, tarwe, aardappelen en witte rijst. Het verschil was meteen merkbaar: na één dag was haar bloedsuikerspiegel stabiel en had ze geen last meer van dips en kicks. Na een paar maanden verdwenen haar gewrichtsklachten en klachten die wezen op een beginnende diabetes type 2. Omdat ze ook wel eens iets anders voor de lunch wilde dan soep of salade, begon Natascha te bakken met haver in plaats van tarwe en liet ze de suiker weg. Haver bevat namelijk ‘langzame’ koolhydraten, die nauwelijks suikerpieken veroorzaken. De eerste baksels waren veelbelovend en nodigden uit tot verdergaan. Ze bedacht steeds meer eigen recepten, met als resultaat het prachtig vormgegeven kookboek Bakken met haver.

Bent u benieuwd hoe gebak op basis van haver, zonder suiker en zonder tarwe, smaakt? Heeft u een vraag over het boek Bakken met haver? Wilt u een gesigneerd exemplaar kopen? Kom dan naar de proeverij bij Boekhandel Van der Plas in Amsterdam-Noord!