Nieuwe Boekenkrant

Mei-editie Boekenkrant nu verkrijgbaar.

Met De dag van de doden komt er een einde aan de Frieda Klein-serie van Nicci French.

‘Het is een wrang en raar gevoel dat we nu afscheid moeten nemen van Frieda,’ vertelt het Britse duo in de mei-editie van de Boekenkrant. ‘Ze is bijna een decennium lang onderdeel van ons leven geweest. Ze voelt als een echt persoon die nu uit ons leven is gelopen.’

Verder vindt u een interview met Joke van Leeuwen die haar veertigjarig schrijversjubileum viert en een nieuwe roman uitbracht, wordt de Spaanse bestseller Vaderland besproken en leest u een recensie van de film The Guernsey Literary Society, naar het gelijknamige boek van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows.

Op de jeugdpagina’s komen vier ambassadeurs van de Jonge Jury aan het woord over hun favoriete young adult-boeken van dit moment en een recensie van De tunnels, een kinderboek van Dave Eggers, die u misschien kent van zijn romans en non-fictieboeken.

Tot slot vertelt Jan Leyers over Allah in Europa, waarin hij onderzoekt of er zoiets bestaat als een Europese islam en is er aandacht voor het opmerkelijke levensverhaal van Wim Aloserij in De laatste getuige.

Kortom: halen die krant! Gratis en voor niets in onze winkel!

Meer info zie: www.boekenkrant.com.