Nieuwe Boekenkrant

Juli-editie Boekenkrant nu verkrijgbaar.

Cartoonist, pamflettenverzamelaar en historisch letterkundige Jean-Marc van Tol is sinds kort ook romancier. Zijn obsessie voor de zeventiende eeuw heeft geresulteerd in een roman van vijfhonderd pagina’s: Musch. In de juli-editie van de Boekenkrant vertelt Van Tol gepassioneerd over het onderzoek dat hij voor deze roman over de gebroeders De Witt heeft gedaan.

Verder een recensie van de verfilming van de prachtroman On Chesil Beach van Ian McEwan, een bespreking van de beeldroman Blokken, naar de klassieker van Bordewijk en een kijkje in het achttiende-eeuws Londen met de bekroonde debuutroman De meermin en de courtisane.

Ook vertelt Corine Hartman alles over haar regiothriller Groen licht die zich afspeelt in de Achterhoek, komt het fictiedebuut van oud-president Bill Clinton aan bod en komen we in zomerse sferen dankzij de besprekingen van Een jaar koken in de Provence en de prachtige graphic novel De zomer van haar leven.

Zowel op de jeudpagina’s als in het interview met Saskia Harkema over Blijven of gaan? is er aandacht voor de vluchtelingencrisis. In Jij en ik zijn negentien verhalen van kinderboekenauteurs gebundeld over vluchtelingen en vriendschap. En Harkema volgde vier jaar lang Syrische vrijheidsstrijders en tekende hun verhalen op.

Kortom: halen die krant! Gratis en voor niets in onze winkel!

Meer info zie: www.boekenkrant.com.